Mørkerød Ara

Ara cloroptera

 

Mørkerød Ara lever i den centrale del af Sydamerika. Det er en af de største araer, næst efter hyacint araerne. De finder sammen i par for resten af livet og lever i store flokke. De spiser frugt, nødder og planter, hvoraf nogen har giftstoffer i. Derfor ser man dem på lerbankerne langs floderne, hvor de spiser ler, som virker udrensende. Hver morgen og aften udstøder de høje flok kald før de sammen flyver ud for at finde føde. De har også nogen ekstremt høje alarm skrig der nærmer sig 100 decibel.

_HOL6636.jpg

Blågul Ara

Ara arauna

 

Blågule araer lever i det centrale Sydamerika. De finder sammen i par der holder resten af livet, og lever i store flokke. Det er en mellemstor ara som bliver mellem 35-60 år. De spiser frugt, nødder og planter og ses ofte på flodbankerne hvor de spiser ler der udrenser giftstoffer fra kroppen. De er meget populære i fangenskab, men kræver omhyggelig pasning. De har også behov for stor plads og mulighed for at flyve, da de ofte flyver over 20 km om dagen i naturen.

Rosita.jpg

Lille Soldater Ara

Ara militaris

 

Den lille soldater ara lever parvis i store flokke i små dele af det nordvestlige Sydamerika. De er meget højlydte. De bliver kaldt Soldater Araer pga. deres grønne flerdragt og røde farver som minder om soldaternes paradeuniformer. De spiser hovedsageligt nødder men også frugt og planter, samt ler som de bruger til udrensning af giftstoffer. Der lever kun mellem 2000-7000 i naturen og antallet daler desværre.

Found_2511e14000-130524.jpg

Kina Parakit

Psittacula derbiana

 

Kina parakitter lever i små områder i Kina, Tibet og Indien. De foretrækker gamle urørte skove, så de er truede af fældning og skovrydning. De spiser frugt, bær, bladknopper og frø.

IMG-20210202-WA0003.jpg

Sangparakit

Psephotus haematonotus

 

Sangparakitter er meget almindelige i deres leveområder i Sydøst Australien. De er lidt større end undulater og lever parvis eller i flokke. De spiser frø og frugt. De foretrækker åbne, lidt tørre områder med adgang til vand. De bliver normalt mellem 10-20 år gamle.

IMG-20200608-WA0000.jpg

Risfugl

Lonchura oryzivora

 

Risfuglen er på størrelse med en gråspurv og lever i små flokke. De spiser hovedsageligt frø og korn. De lever i åbne græsområder og ynder rismarkerne. Den har været populær i fangenskab helt tilbage fra 1700 tallet. De bliver betragtet som et skadedyr i rismarkerne og bliver forsøgt udryddet i disse områder, men også indfanget til kæledyr, så de er nu truede som vildfugl.

Risfugl.jpg

Zebrafinke

Taeniopygia guttata

 

Zebrafinker lever store flokke på om til 500 individer, i næsten hele Australien. De spiser frø fra forskellige græsarter. De bliver op til 5 år gamle i naturen.

DSC08255.jpg