Krokodille Varan

Varanus salvadorii

 

Krokodille Varanen lever på Ny Guinea. Det er den største trælevende varan og den næstlængste varan med op til 2,5 meter, hvoraf det meste dog er hale. De lever i mangrove skove og regnskove nær kysterne. De spiser fugle, æg, krybdyr, pattedyr og ådsler. De har lange skarpe tænder så de kan fange og fastholde fugle i luften. Man ved ikke meget om deres levevis i naturen men det er en af de varaner der kan bevæge sig hurtigst i længere tid. De er truet af fældning af skovene. Nogen bliver også fanget og skindet i live af indfødte som bruger deres skind til trommeskind. De indfødte mener de er en ond ånd, som går på bagbenene, klatrer i træer, ånder ild og dræber mænd, men de mener også at Krokodille varaner advarer dem hvis der er krokodiller i deres område.

IMG_2482.JPG

Runakket Varan

Varanus rudicollis

 

Runakkede varaner lever i Asien, i regnskove og mangrove skove. De er meget sky og svære at finde i naturen. De bliver op til 1,5 meter lange. De lever i træerne og er dagaktive. De spiser fugle, æg, insekter, krybdyr, fisk og padder. De er ikke ret aggressive og bider sjældent. I stedet spiller de døde og udskiller et stinkende sekret.

IMG-20200626-WA0001.jpg

Grøn leguan

Iguana iguana

 

Den grønne leguan lever i Mellemamerika og den øverste halvdel af Sydamerika. De lever hovedsageligt af planter men spiser også insekter og smådyr. De bliver ganske store, op til over 2 meter og kan veje op til 10 kg. De er dagaktive, og er dygtige klatrere og foretrækker træer over en vandoverflade. Hvis de bliver skræmt, lader de sig falde ned fra grenen og slipper derfor nemt væk fra rovdyret. De kan falde ned fra store højder og stadig slippe uskadt fra det. De er dygtige til at svømme.

Grøn Leguan.jpg

Sejlagame

Hydrosaurus amboniensis

 

Sejlagamer lever på Papua Ny Guinea og i Indonesien. De lever i træerne nær vandområder og er dygtige svømmere. De spiser planter, frugt, blomster, insekter, småfisk, små skalddyr og små pattedyr.

_HOL6462.jpg

Kaiman Tegu

Dracaena guinaensis

 

Kaiman Teguer lever i Equador, Colombia, Brasislien, Peru og Paraguay. De bruger meget tid i vandet og i grene der hænger ud over vandet. De spiser skalddyr, snegle, insekter, små pattedyr, fugle og padder.

Found_334c985800-19edc2 (2).jpg

Grøn Basilisk

Basiliscus plumifrons

Den grønne basilisk lever i Mellemamerika. Navnet kender vi fra Harry Potter og fra mytologien som øglen, hvis blik kan gøre en til en stenstøtte. Den kaldes også for Jesus Øglen, fordi den kan løbe på bagbenene på vandet. Den er altædende og spiser insekter, edderkopper, små pattedyr, fugle, slanger og andre krybdyr samt frugt, grønt og blomster.

Basilisk.jpg

Skæg Agame

Pogona vitticeps

 

Skægagamer lever i store dele af Australien. De spiser insekter, planter, små dyr og blomster. De lever i de tørrere områder, og er dygtige til at klatre i både træer og klipper. De er tildels sociale dyr med et indbyrdes hieraki. De dominate dyr løfter hovedet højt og nikker, mens de underlegne dyr vinker med det ene forben. Det kan dog komme til kamp og de kan give hinanden grimme så pga deres skarpe tænder.

IMG-20200214-WA0000_edited_edited.jpg

Tokay gekko

Gekko gecko

 

Tokay gekkoer lever i hele Asien. Det er en ret stor gekko på op til 30 cm i længden. De kan være ret aggressive og truer med åben mund, og kan sige en gø lyd inden den bider. Den har skarpe store tænder. De spiser insekter, planter, frugt og små pattedyr.

Found_191c944000-185ff.jpg